BLOG
Ana Sayfa / Blog / Neden bulut yedekleme?
17 ŞUB

Neden bulut yedekleme?

Şirketler her geçen gün artan miktarda kurumsal bilgiyle baş ederken, korkutucu bir gerçekle yüzleşirler: Verileri olmadan, hiçbir iş yoktur. Bu nedenle, değerli ticari bilgileri korumak için modern ve güvenilir bir sisteme sahip olmak stratejik bir öneme sahiptir. Son on yılda bulut yedekleme, kurtarma ve geri yükleme seçenekleri güvenli, düşük maliyetli ve güvenilir çözümler olarak ortaya çıkmıştır. Kısaca Bulut yedeklemesinin işletmeniz için sunduğu en önemli 7 önemli avantajını sıralayabiliriz.

Veri Saklama maliyetini düşürün;

Bir bulut yedekleme, kurtarma ve geri yükleme çözümü mevcut altyapınızdan da yararlanır, bu nedenle pahalı ekipman almanıza veya yüklemenize gerek yoktur. Bulut yedekleme yazılımı, dosyalarınızı yedekleme için konumlandırmak ve önceliklendirmek için bilişim yazılım ortamlarıyla entegre olabilir ve daha sonra bu dosyaların şifrelenmiş yada şifrelenmemiş kopyalarını dış veri merkezlerine güvenli bir şekilde iletir. Bu, karmaşık fiziksel yedekleme donanımlaı ve yedekleme sistemlerinin satın alınması ve bakımı ve personel istihdamı göz önüne alınırsa toplam maliyetlerinizin ciddi bir şekilde daha az olduğunu rahatlıkla göreceksiniz.

Geliştirilmiş güvenilirlik ve kurtarma hızı;

Yedek bir çözümün bulunması, veriyi kurtarmanın ve geri yüklemenin hızlı ve güvenilir bir yöntemi olmaksızın anlamsızdır. Bulut yedekleme ve kurtarma çözümü, en yaygın veri kurtarma türü olan tek tek dosyalar da dahil olmak üzere bulunduğunuz yere bakılmaksızın veriyi anında geri yükler. Yönetilen bir servis sağlayıcıyla çalışarak, iş gereksinimlerinize uyan Kurtarma Zamanı Hedefleri ve Kurtarma Noktası Hedefleri'ni oluşturabilirsiniz.

Daha güvenli dosya aktarma yöntemleri;

Yedekleme için seçilen dosyalar bir bulut kasa dosyasına gönderilmeden önce şifrelenir ve hedeflerine ulaştıklarında şifreli kalır. Tek şifre çözme anahtarı müşteriye aittir ve bu güvenlik önlemleri şifrelenmemiş kurum içi veri yedekleme ve kurtarma sistemlerinden daha üstündür.

Azalan işletme ve yönetim maliyetleri

Bir yedekleme zamanını seçtiğinizde, şirket verileri otomatik olarak kaydedilir ve göze batmayan ve şeffaf bir çözüm getirilir. Bu "ayarla ve unut" modeli, veri yedeklemesi için daha az operasyonel ve idari yönetimle sonuçlanıyor.

Bilişim kaynaklarının daha akıllı kullanımı

Bulut yedekleme, kurtarma ve geri yükleme çözümü, işletmenizin BT kaynaklarını kuruluşunuzdaki daha zorlu zorluklara veya stratejik girişimlere yönlendirebilmesini sağlar. Bulut yedeklemenin dahili ölçeklenebilirliği, işinizdeki veri ortamı büyüdükçe veya değişirken gelişmeyi kolaylaştırır.

Daha güçlü uyumluluk önlemleri

Şirketiniz, bulut yedeklemesine geçerken veri güvenliği konusunda sorumluluk almaya devam ederse de, coğrafi olarak çok çeşitli veri merkezleri kullanan bir sağlayıcı, teyp yedeklemesinden daha fazla güvenilirlik ve artıklık içeren bir yedekleme çözümü sunabilir.

Teyp yedeklemesinin eksikliklerini ortadan kaldırır

Bant yedeklemeleri genellikle pahalıdır, eskimeye açıktır ve site dışına taşınırken kaybolabilir veya çalınabilir. Ayrıca, bir kasetten birinin kasadan alınması gerekiyorsa, özellikle kaset sisteminden veri kurtarma işlemi yavaş olabilir.

Uç Nokta Cihazları için Veri Koruması

Bulut tabanlı veri koruma çözümleri, şirket verilerini dizüstü bilgisayarlar, tabletler ve akıllı telefonlar üzerine oluşturup depolarken giderek artan sayıda çalışan tarafından bu cihazların kaybolması veya çalınması durumunda merkezi bir depoya yedeklenebilmenizi sağlar. Bulut yedekleme çözümleri, coğrafi konum ve uzaktan silme özellikleri gibi veri kaybını önleme özelliği sayesinde kuruluşların cihazları bulmasına ve kurumsal veri güvenliği için gerekiyorsa verileri uzaktan silmesine olanak tanıyor.

Bulutta Doğan Veriler için Bulut Tabanlı Veri Koruma

Geleneksel veri koruma çözümleri, Microsoft Office 365, Google Apps ve Salesforce.com gibi SaaS tabanlı uygulamalarda ortaya çıkan verileri yedekleyip kurtaramaz. Eğilim, dağıtım kolaylığı ve bütçe ile ilgili düşünceler için SaaS tabanlı uygulamaları benimsemeye devam ettiği için bulut yedeklemesi, kesintilere ve veri kaybına karşı koruma sağlamanıza olanak tanır.

Neden e-Saklama

Bulut yedekleme, kurtarma ve geri yükleme yazılım platformunun seçilmesi büyük bir karadır, ancak zor bir şey olmak zorunda değildir. E-Muhafaza Cloud Backup ™ 'ın yenilikçi teknolojisi artık dünya çapında 1 Milyon yerden fazla güç sağlıyor. Bu başarı, ilerici Yönetilen Hizmet Sağlayıcıları ve Bayileri ile güçlü bir iş ortağı ilişkisi olan küresel bir ekosistem inşa etmekten tamamen otuz yıldan uzun süre geçmişti ve işte yapabileceğiniz en mali istikrarlı yatırımlardan biri haline geldi. E-Muhafaza bir endüstri lideri olan dokuz nedenden biri.

Bulut Yedeklemeyi Basitleştiren Teknoloji;

Çok kiracı yazılım platformumuz, korunması gereken her makine veya uygulama için aracı yüklemiyor. Bunun yerine, benzersiz agentless mimarisi, endüstri standardı programlama arabirimleri kullanarak, işletim sistemleri, dosya sistemleri ve uygulamaları yedeklemek için ağ üzerinden ulaşır. Bu, açık bir bağlantı noktası gerektirmediği için büyük bir güvenlik riski ortadan kaldırır; aynı zamanda, E-Muhafaza Cloud Backup'ı dağıtmak için daha esnek ve desteklenmesi daha kolay olan daha az kaynak gerektiren ve yıkıcı bir platform haline getirir.

Daha Fazla Güvenlik ve Güvenilirlik Kazanın;

NIST FIPS 140-2 sertifikasına ulaşmak için ilk bulut yedekleme yazılımı çözümü olan E-Muhafaza, üst düzey şifreleme ve güvenlik sertifikaları ile müşteri verilerini her zaman korumak için son teknoloji şifreleme kullanmaktadır. E-Muhafaza, finansal hizmetler, sağlık hizmetleri ve hükümet gibi dikey endüstrilerin en zorlu uyumluluk gereksinimlerini karşılamanızı sağlar.

Kapsamlı bir Esnek Çözüm ile Toplam Sahip Olma Maliyetini Azaltın;

Tüm veri kaynaklarını ve cihazlarını yedekleyebilen kapsamlı bir bulut tabanlı veri koruma çözümü ile çok noktalı çözümlere olan ihtiyacı ortadan kaldırın.

E-Muhafaza, yedekleme süreçlerini birleştiren ve veri merkezindeki ve sonrasında müşteri verilerini birkaç dakika içinde geri yükleyen ilk uçtan uca kurumsal yazılım platformudur:

  • Fiziksel ve Sanal Sunucular
  • Kurumsal Uygulamalar ve Veri Tabanları
  • Masaüstü Bilgisayarlar ve İş İstasyonları
  • Dizüstü bilgisayarlar
  • Tabletler ve Akıllı Telefonlar
  • Donanma Konteynerleri
  • Microsoft Office 365
  • Google uygulamalar
  • Salesforce.com
  • Amazon Web Hizmetleri
  • Microsoft Azure
  • IBM SoftLayer

Herhangi bir Kurumsal Ortamla Uyumluluk

E-Muhafaza Cloud Backup, satıcı ve donanım açısından bağımsız bir araçtır; bu nedenle Windows, Linux, MAC, iOS ve Android ortamları dahil olmak üzere herhangi bir platformda çalışır ve yük devretme koruması ve artan performans için şebeke yapılandırmasında kullanılabilir.

E-Muhafaza, Yönetilen Hizmet Sağlayıcılar için Veri Koruma Cihazını Yakınsatladı

Servis Sağlayıcıları için E-Muhafaza Aleti, veri merkezinde ve ötesinde bulunan tüm kaynaklar ve veri türleri için çok kiracı kurumsal sınıf ve aracı olmadan veri koruma platformudur. E-Muhafaza Cihazını takın, kurulum sihirbazını çalıştırın ve müşteri verilerinizi birkaç dakika içinde korumaya başlayın.

E-Muhafaza Aleti ile, artık araştırma, kaynak, tasarım ve altyapıyı inşa etme ihtiyacı CAPEX açısından önceliğe sahip yatırımla birlikte büyük ölçüde azaltırken aynı zamanda OPEX'i daimi bakım maliyetleri de dahil olmak üzere azaltmaya gerek kalmıyor.

Tesis İçi Özel, Genel veya Hibrit Bulutlar İçin Destek

E-Muhafaza Cloud Backup, kamu, özel ve karma bulut ortamları da dahil olmak üzere herhangi bir yedekleme ve kurtarma stratejisinin özel unsurlarına uyarlanabilir. Bir organizasyonun güvenlik ve uyumluluğu artırmak için yedekleme planını nasıl seçtiğine bakılmaksızın, E-Muhafaza platformu, işletme verilerini güvenilir bir şekilde korumak için onunla değişebilir. Servis Sağlayıcıları, daha fazla müşterinin ihtiyaçlarını karşılamak için hizmet sunumlarını genişletme avantajından yararlanmaktadır.

Sıfır Kanal Çatışmaları

İş modelimiz, ortaklıklar kurmak ve geliştirmekten biridir. Doğrudan satmıyoruz. Yönetilen Hizmet Sağlayıcıların (MSP'ler) ve bayilerin küresel bir ekosistemini destekliyor ve yatırım yapıyor ve ortaklarımızla rekabet etmiyoruz.

Yazılım Ötesi Değer

Harika teknoloji, şu ana kadar yalnızca herhangi bir işi alacaktır. Yıllar geçtikçe ortaklarımız için işlerini kurmalarına ve yeni teknolojiye yatırım yaparak karşılaştıkları riskleri azaltmalarına yardımcı olmak için kapsamlı anahtar teslim pazarlama ve satış destek programları geliştirdik. E-Muhafaza Hybrid Partners, iş planını geliştirmek için onlarla birlikte çalışan, kurşun üretme ve farkındalık yaratma pazarlama programlarının yanı sıra çok daha fazlasını içeren özel bir ortak kalkınma yöneticisi edinir. E-Muhafaza, ortaklarının başarılı olmak için ihtiyaç duydukları şeyi sağlamak için çok çalışıyor.

Kurtarma Lisansı Modeli

Yedeklemenin ve kurtarmanın gerçek iş değerini yansıtmak için önemli maliyet tasarrufları sunarken yenilikçi, performansa dayalı fiyatlandırma modeli.

etiketler:

Endüstri 4.0
Bize Ulaşın
0 (216) 328 98 85
0 (216) 612 91 88
info@as-aybilgisayar.com
Fatih Sultan Mehmet Mh. Balkan Cad. No:8 Kat: 3 D:7 Ümraniye / İSTANBUL