BLOG
Ana Sayfa / Blog / E-ARŞİV FATURA NEREYE GİDİYOR!
09 EYL

E-ARŞİV FATURA NEREYE GİDİYOR!

SIRA NO: 464’NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YAYINLANAN TASLAK  GENEL TEBLİĞ'de, E-ARŞİV FATURA KAPSAMI İÇİN ALTTAKİ DEĞİŞİKLİKLER DİKKAT ÇEKMEKTEDİR.

1)
      E-Arşiv Fatura kullanım zorunluluğu internetten sipariş alan firmalar; tüm oteller, seyahat acenteleri, kendi internet sitesi üzerinden sipariş alan otobüs firmaları, N11, Gittigidiyor, Hepsiburada gibi e-ticaret siteleri üzerinden sipariş alan firmalar ve kendi sitesi üzerinden sipariş alan vb. firmalardır.

 

2)      Taslak tebliğe göre İnternetten sipariş alan firmaların 1 milyon TL ciroyu geçmeleri durumunda sadece E-Arşiv Fatura zorunluluğuna tabi olacaktır. Mevcut durumdaki internetten sipariş alan  ve 5 milyon TL ciroyu geçen firmalar, hem E-Arşiv hem de E-Fatura zorunluluğuna tabi olmaya devam edeceklerdir.

 

3)      Zamanlama olarak da; internetten sipariş alan firmalar, 1 milyon TL ciroyu tamamladıkları her takvimin yılını takip eden 6. Ayının sonunda E-Arşiv Faturaya ve 5 milyon TL ciroyu tamamladıkları her takvimin yılını takip eden 6. Ayının sonunda E-Arşiv Fatura ve E-Faturaya  geçmek zorunluluğu bulunmaktadır. Dolayısıyla mevcut uygulamadaki bir sonraki yılın başı kavramı kalkmıştır.


Örnek; 2017 yılı cirosu 1 milyon TL tutarını tamamlayan internetten sipariş alan firmalar, 30 Haziran 2018 tarihine kadar E-Arşiv faturaya geçecekler.

etiketler:

Endüstri 4.0
Bize Ulaşın
0 (216) 328 98 85
0 (216) 612 91 88
info@as-aybilgisayar.com
Fatih Sultan Mehmet Mh. Balkan Cad. No:8 Kat: 3 D:7 Ümraniye / İSTANBUL