BLOG
Ana Sayfa / Blog / E-FATURA, EZBERLERİ BOZDU.
06 EYL

E-FATURA, EZBERLERİ BOZDU.

Elektronik dönüşümün hayatımıza girmesi ile birlikte ezberler bozuldu. Ezberler, disiplinli çalışmaya alışamadığımız'dan, kurallar bütünü içinde çalışmak ilk etapta  boğdu bizleri. Sonradan farkına varıldı'ki, sistem sürdürülebilir bir iş yaşamı getiriyor. 

Elektronik dönüşümden önce farkında olmadığımız bir çok özelliği varmış muhasebe programlarının. Aynı banka programları gibi müşteri risk bilgileri görülüp, müşteri ödeme gücü analizi ve satılan ürünlerin bölgesel kar payları veya bölgesel satış grafiğine ulaşma imkanı tanıyor olması elektronik dönüşümün ezberleri bozması kimilerinin gelişimine katkı sağladı diye biliriz bu anlamda. 

Elektronik faturayı kesmeden önce cari kartın doğru bir şekilde açılması gerekiyor. Cari kart sırf müşterinin unvan, adres ve vergi no'su ve telefon numarasının kaydından ibaret değil. Cari kart istatistik verilerin toplanmaya başlanacağı ilk yer olduğundan, günümüz teknoloji şartları ile güncelenen bu alanın eksiksiz doldurulması, nakit akış tablosunun hazırlanmasının ilk etabıdır. 

Cari kartlardan sonra geliyor stok. Ürün kartları da eksiksiz doldurulduğu vakit, istenen tüm raporların alınması gayet kolay. Bu raporlar vergi raporları değil. Bu raporlar, satılan ürün bazında kar, müşteri bazında kar, kısaca ezbere yapılan hesapların, sistemsel bir olgu içinde ben'lik duygusundan çıkıp, veriye dayalı anlık bir resim olarak karşınıza gelmesidir. Vergisel raporlar standart ve muhasebecinin belli kurallar içinde sizin adınıza verdiği beyannamenin alt ekleridir. 

Elektronik dönüşüm ezberleri bozuyor, yaptığımız işi bilinçli yapmamızı sağlıyor. Bilgiyi ön planı çıkarıp, faturanın sadece bir kağıt parçası olmadığının farkına varmamızı sağlıyor. 

etiketler:

Endüstri 4.0
Bize Ulaşın
0 (216) 328 98 85
0 (216) 612 91 88
info@as-aybilgisayar.com
Fatih Sultan Mehmet Mh. Balkan Cad. No:8 Kat: 3 D:7 Ümraniye / İSTANBUL