BLOG
Ana Sayfa / Blog / Dr. Dursun Ali Yaz Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencileriyle buluştu
19 NİS

Dr. Dursun Ali Yaz Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencileriyle buluştu

Serbest Muhasebeci ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Dursun Ali Yaz, kariyer günleri kapsamında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Şerife Subaşı'nın davetlisi olarak programa katılan Dr. Yaz, 'Muhasebe mesleğinin geleceği" konulu konferansta deneyimlerini öğrencilere aktardı..

Konuşmasında, muhasebe kavramının ve muhasebe mesleğinin felsefe ile ilişkisinin zorunlu bir gereklilik olduğuna dikkat çeken Yaz, etik ve ahlaki değerler çerçevesinde doğru bilgiye ulaşmak için felsefenin yardımı ile bazı sorulara cevaplar bulunması gerekliliğinden bahsetti. Sorular şöyle:
"Muhasebenin yerleşik tanımından tutunda; mesleki etik ve ahlâk ilkeleri neler olmalıdır? Bu ilkeler hangi durumlarda revize edilmelidir? Mesleğin itibarı nasıl arttırılabilir? Etik değerler ve itibarın üretilen hizmete ve hâsılata katkısı hangi yönde ortaya çıkabilir? Bir muhasebeci niçin ahlâklı olmalıdır? Muhasebecilik mesleği olmasaydı ekonomik hayat ne kayberdi? Maliye bakanlığı bugün topladığı vergiyi toplayabilir miydi? Maliye bürokrasisi muhasebecileri yok saymayı neden meziyet zanneder? Özel sektöre geçen müfettişleri katı düşüncelerinden vazgeçiren saikler nelerdir? Tahsilât sorununda, sanıldığı üzere tek suçlu mükellef midir? Vergi kaçırmaya elverişli ortamın mesleğe verdiği zararın boyutları nedir acaba? Bunlara rağmen mesleğimizin insanlığın yaşam kalitesine kattığı değerler var mıdır? Hangi projelerle artırılabilir? Bu konuda mesleki birlikler ve buralarda görev alan arkadaşlarımızın misyonu bu mesaileri sebebiyle gelir elde edip edemeyecekleri, talip olacakları görevlerinin standartları, denetimi ve hesap verebilirlikleri nasıl olmalıdır? Mesleğe yeni başlayanları kimler nasıl yetiştirmeli? Staj süresinin uzunluğu mesleki gelişimle doğru orantılı olarak arttırıyor mu? Haksız rekabeti körükleyen davranışları besleyen sorunları sıralayalım?
Benzeri daha pek çok sorulara profesyonel düzeyde felsefe yapmadan, aslen mali konularda danışmanlık yapan bizlerin felsefe danışmanlarından görüş almadan cevap bulabileceğimizi mi sanıyoruz?
Felsefe’nin muhasebeye ne katkısı olabilir?"
Konferansın sonunda ise Şeyh Edebali Üniversitesi İİBF dekan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Zeytin tarafından Dr.Dursun Ali Yaz'a çiçek ve plaket takdim edildi. Konferansa Doç. Dr. Şerife Subaşı, Dekan Yrd. Doç. Dr. Mustafa Zeytin, İşletme Bölüm Bşk. İsa İpçioğlu, YMM. Münür Şahin, SMMM. Süleyman Kıral, Hasan Cinit ve İbrahim Karagöz ve bir çok öğrenci katıldı. 
   
   
   


etiketler:

Endüstri 4.0
Bize Ulaşın
0 (216) 328 98 85
0 (216) 612 91 88
info@as-aybilgisayar.com
Fatih Sultan Mehmet Mh. Balkan Cad. No:8 Kat: 3 D:7 Ümraniye / İSTANBUL